Natuurwerkdag 2017, help de heide!


Op zaterdag 4 november a.s. wordt er weer een Natuurwerkdag georganiseerd in Nationaal Park Drents-Friese Wold. Voor jong en oud, alleen of met vrienden, maar ook voor het hele gezin!

Er is veel werk te doen om een heideveldje in het bos bij Hoogersmilde (Zuidelijke Veldhuizen) te ontdoen van bosopslag, er wordt gezorgd voor gereedschap en er is een speurtocht voor kinderen. Met natuurlijk gratis (bos)catering voor alle deelnemers. En als kers op de pudding: alle harde werkers mogen een paar weken voor kerstmis in het Drents-Friese Wold een sparrenboom(pje) uitzoeken, omzagen en gratis meenemen.
Maar eerst steken we de handen uit de mouwen. Want de fraaie heide bij Het Belevingspad van Hoogersmilde heeft echt even onze hulp nodig.

natuurwerkdag2017

Er moet flink worden gespit, want de bedoeling is dat we de Amerikaanse vogelkers (bospest) en berkenopslag bij de wortels aanpakken. Daarmee wordt de heide aan Het Belevingspad van 2 kilometer wandelplezier weer flink stuk aantrekkelijker. Het pad is een initiatief geweest van de bewoners, en verdient natuurlijk een waardig onderhoud. Dus help de heide! Jong, oud en alles wat daartussen zit: kom naar de Natuurwerkdag op zaterdag 4 november. Kom alleen, met je vrienden of collega's, met je club of met het hele gezin. Aan de rand van de heide staat een tent met koffie, thee, soep en broodjes. Daar kun je uitrusten, schuilen, en elkaar ontmoeten. Voor de kinderen is er ook een speurtocht door het bos. Neem zelf een (duurzame) kop/mok en een lepel mee (geen weggooispul!), dan kun je de hele dag gebruik maken van de gratis boscatering.
Alvast vanuit je luie stoel een kijkje nemen op het Belevingspad? Zie de filmpjes op YouTube: "Belevingspad Hoogersmilde".


NATUURWERKDAG 2017 NATIONAAL PARK DRENTS-FRIESE WOLD
Tijd: Zaterdag 4 november 2017, 10.00 - 14.00 uur
Parkeren/verzamelen: Parkeerplaats van de Werkschuur van Staatsbosbeheer
Bosweg 27b, 9423 TA Hoogersmilde

Meenemen: Warme kleding, stevig schoeisel en:
een flinke koffie/thee/soep MOK en een LEPEL (géén wegggooispul)
Organisatie: IVN Westerveld in samenwerking met Staatsbosbeheer en
Landschapsbeheer Drenthe.
De Natuurwerkdag wordt gesponsord door De Nationale Postcode Loterij

Voor opgave en informatie: www.natuurwerkdag.nl/locatie/np-drents-friese-wold-belevingspad-Hoogersmilde


Meer informatie: IVN Westerveld, Mariken Hornman, tel. 0521-345907 of 06-34979283


vlag-natuurwerkdag