Junior Rangers planten bomen in Oude Willem


De Junior Rangers van het Drents-Friese Wold hebben op zaterdagochtend 14 maart ongeveer 60 bomen geplant in Oude Willem, een gebied van Staatsbosbeheer.

Op een aantal plekken zijn groepen Fijnsparren dood gegaan. De Fijnspar hoort eigenlijk niet thuis in dit gebied, onder andere omdat de grond veel te voedselarm is. De volwassen bomen raken verzwakt en dan ziet het kevertje de ‘Letterzetter’ zijn kans schoon. Dit kevertje kruipt onder de schors en legt hier zijn eitjes. Uiteindelijk zal de boom hierdoor sterven. Op deze kale plekken in het veld zijn door de jongeren nu 50 Linde-bomen en een heel aantal Eiken in de grond gezet. Zowel de Linde als de Eik zijn bomen die hier in Nederland van oudsher thuis horen. Juist omdat het inheemse bomen zijn hebben veel insecten en ook andere dieren hier veel baat bij.

Junior Rangers zijn trouwens jongeren tussen de 12 en 18 jaar die verbonden zijn aan een Nationaal Park. Een soort hulp-boswachters. Ze houden van de natuur en willen daar graag samen met leeftijdsgenoten van alles over opsteken en houden ervan de handen uit de mouwen steken.  Samen de natuur beleven! Dat is de insteek van de Junior Rangers. Eén zaterdagochtend in de maand komen we bij elkaar.  En een keer in  het seizoen hebben we een kampweekend. Zowel in het Nationaal Park Drents-Friese Wold als in het Nationaal Park Dwingelderveld een Junior Ranger-groep actief.

Nieuwsgierig? Kijk op https://www.ivn.nl/junior-rangers of neem contact op met IVN Westerveld: Mail:  info@ivn-westerveld.nl   Tel. 0593 - 523535

Hou jij van de natuur?

En ben jij tussen de 12 en 18 jaar? Heb je zin om met ons van de natuur te genieten op plakken waar je normaal niet komt, nieuwe dingen te leren, je handen uit de mouwen te steken en het super gezellig te hebben?

Kom dan eens een keer bij de Junior Rangers kijken!

logo Junior Ranger Nederland


Junior-Rangers-Bomen-planten-14-3-2020