Binnenkort nieuw Beleeffietspad in Drents Friese Wold


Binnenkort is het zover. Heerlijk fietsen door de bossen van Drents Friese Wold met onderweg mooie uitkijkpunten en informatie over allerlei diersoorten die in het gebied voorkomen. Eind april is aannemer de Waard gestart met de aanleg van het Beleeffietspad Drents Friese Wold. De verwachting is dat het fietspad midden juni klaar zal zijn.

Laat je verwonderen

Het nieuwe betonnen fietspad slingert vanaf Hoogersmilde door de bossen van het Friese Wold en komt uit in de recent ingerichte natuurgebieden Oude Willem (zie kaart). Maar het is ook zeker de moeite waard om onderweg even te stoppen. Langs het fietspad vind je straks hints en informatie over allerlei diersoorten die in het gebied voorkomen. Ook komt er een uitkijkheuvel. Een mooie plek om over het nieuw ingerichte gebied te kijken. Misschien zie je vanaf daar wel een Grauwe Klauwier. Een bijzondere broedvogel die zich thuis voelt in de nieuw aangeplante struikjes. Of reeën in de uitgestrekte graslanden. Als je verder fietst richting Friesland steek je de nieuwe gegraven slenk over via een houten vlonderbrug.Kaart-fietspad

Subsidie

Het Beleeffietspad wordt in opdracht van de Gebiedscommissie Oude Willem en Staatsbosbeheer uitgevoerd en is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Drenthe “Op fietse”.

Logo-Op-Fietse-DrentheDrenthe_3005_CMYK


fietspad