Op zoek naar De Grote Vijf


Datum
Plaats in agenda
Tijd
16:00 tot
Locatie
Buitencentrum Drents-Friese Wold
Organisator

Staatsbosbeheer

Kosten

€ 37,50 volwassenen en € 30,00 kinderen t/m 12 jaar

Informatie

Ga eens op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor één van de 5 wilde dieren van Nederland! In Nationaal Park Drents-Friese Wold ga je op zoek naar het ree.
Kortom: een groot avontuur voor het hele gezin!

Omschrijving

Kom speuren naar reeën in het Drents-Friese Wold. Na de start met wat drinken, boswachterssoep met bruin brood stap je met de boswachter van Staatsbosbeheer in een stoere terreinwagen. Onderweg legt de boswachter je alles uit over het leefgebied van het ree en hoe je ziet of er reeën in de buurt zijn. Reeën spot je in de schemering, dus grote kans dat je een mooie zonsondergang mee pikt. Gaat het je lukken een echt ree te zien? Het avontuur sluit je af bij het kampvuur met een snee krentewegge met wat te drinken en een stoer Grote Vijf paspoort met een stempel van een pootafdruk van een ree.

ree3


De starttijden variëren gedurende het seizoen.
Deze excursies zijn alleen online te boeken, in het overzicht van de locaties staan de starttijden aangegeven www.scoordegrotevijf.nl
 

Aanmelden

0516-464020 of drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl

Bijzonderheden

De Grote Vijf compleet maken?
Wil je ook de andere vier spotten? Op bijvoorbeeld de Veluwe spot je het wild zwijn, in de Oostvaardersplassen spot je edelherten, in de Biesbosch speur je naar bevers en in Zeeuws Vlaanderen vind je zeehonden.
Tips: Kleed je op het weer en trek stevige schoenen of laarzen aan.