Vollemaanwandeling


Datum
Plaats in agenda
Tijd
20:00 tot
Locatie
Wilhelminahoeve (EETHUIS AEKINGERZAND), Canada 3, 8424 SR Elsloo
Organisator

Staatsbosbeheer

Kosten

€ 8,50 volwassene; € 6,00 kind t/m 12 jaar inclusief koffie of thee

Omschrijving

Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwaal je over door de maan verlichte duinlandschap van het Aekingerzand. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

De volle maan zorgt voor de enige verlichting in de duisternis. Heb je wel eens ervaren dat maanlicht, net als zonlicht schaduwen werpt?

De gids vertelt leuke wetenswaardigheden over de sterrenhemel;  hopelijk is het helder en kunnen we veel sterrenbeelden ontdekken. Tijdens de tocht zetten we onze zintuigen op scherp, in de nacht hebben we immers al onze zintuigen nodig!

vollemaan

De invloed van de maan
Eén nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan in. Vanaf de aarde is nu de door zonlicht weerkaatste zijde van de maan helemaal te zien: het is volle maan. Volle maan heeft invloed op de natuur. Zo zijn de getijden van zee op dat moment het sterkst. Maar dit maandelijkse natuurverschijnsel spreekt ook tot de verbeelding. Al eeuwenlang doen volksverhalen de ronde, over weerwolven, bij maanlicht huilende wolven en ronddolende witte wieven...

Aanmelden

bij Buitencentrum Drents-Friese Wold T 0516-464020 of via drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl

Meer informatie

Tel. 0516-426590