Zomeravondwandeling Aekingerzand


Datum
Plaats in agenda
Tijd
19:30 tot
Locatie
Start: Camping Wilhelminahoeve , Canada 3, 8424 SR Elsloo Tel. 0653592959
Organisator

Staatsbosbeheer

Kosten

€ 9,- volwassene; € 6,00 kind t/m 12 jaar inclusief koffie of thee

Informatie

9

Omschrijving

In de zomervakantie kunt u op een aantal donderdagavonden op stap met een gids van Staatsbosbeheer. Op donderdag 18 juli wandelen we door het Aekingerzand, het uitgebreide stuifzandgebied bij Appelscha.

Avondwandeling

Wie kent niet het Aekingerzand, ofwel de Kale Duinen bij Appelscha? De zandverstuiving is ooit ontstaan door overbeweiding, waardoor de heide verdween en het zand ging stuiven. Nu weet men dat in deze “woestijn”  heel bijzonder planten-en dieren leven, die het kunnen volhouden in de soms extreme omstandigheden van dit gebied. In de zomer kunnen de temperaturen op zuidhellingen oplopen tot 60 graden, terwijl het ’s nachts aan de grond kan vriezen. Bewoners zijn bijvoorbeeld zandloopkevers en sluipwespen. Een kenmerkende broedvogel is de boomleeuwerik.

De gids vertelt onderweg allerlei wetenswaardigheden over de omgeving. Waarschijnlijk wandelt u langs de grenspoel, waar het vleesetende plantje de zonnedauw groeit.

Er is ook voldoende gelegenheid om de wijdsheid van het gebied op u in te laten werken, u te verwonderen over het de uitgestrekte zandduinen met de her en der verspreid staande vliegdennen en knoestige eiken.

Aanmelden