Ontdek de wereld van de paddenstoelen in oktober


Datum
Plaats in agenda
Tijd
13:30 tot
Locatie
Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
Organisator

Staatsbosbeheer

Kosten

€ 8,- volwassenen, € 5,- kinderen t/m 12 jaar

Omschrijving

Staatsbosbeheer organiseert dit jaar 12 Buitengewone Belevenissen: elke maand zetten we een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan. Die fenomenen wil iedereen namelijk ooit in zijn of haar leven meegemaakt hebben én ze zijn gewoon om de hoek te beleven.

De Buitengewone Belevenis van oktober is het ontdekken van de wereld van de paddenstoelen. De rode paddenstoel met witte stippen kent iedereen, maar wist je dat er een hele wereld aan paddenstoelen is? Van bekendere soorten als de tonderzwam tot aan paddenstoelen met gekke namen als aangebrande gordijnzwam of compostborstelbekertje. We laten je graag kennis maken met de veelheid aan soorten in alle maten en kleuren. Bekijk de vele details en kom met nieuwe kennis en een mooie foto’s thuis!

Geïnteresseerden kunnen ook in Nationaal Park Drents-Friese Wold op pad. We laten je zien welke paddenstoelen hier te vinden zijn en vertellen je er alles over.

Aanmelden

Aanmelden verplicht. Reserveer je plek online via www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wenda Kloen, boswachter Buitencentrum Drents-Friese Wold, tel. 0516-464020,  w.kloen@staatsbosbeheer.nl


Fotografie