Vogels in de winter


Datum
Plaats in agenda
Tijd
13:30 tot
Locatie
Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha.
Organisator

Staatsbosbeheer

Kosten

€ 5,00 per persoon

Omschrijving

Kom op zondag 15 december naar het Boswachterslab in Buitencentrum Drents-Friese Wold en leert van alles over vogels in de winter. Welke vogels overwinteren eigenlijk in Nederland? Help de vogels de winter door met zelfgemaakte voederbollen en pindaslingers.

Bepaalde vogels trekken in de winter naar het warme zuiden maar waarom komen of blijven andere vogels juist in Nederland? De gids van Staatsbosbeheer gaat het je allemaal uitleggen.

Om de vogels een handje te helpen mag jij zelf lekkernijen maken die je thuis op kan hangen. Hierdoor kan je ze ook nog beter bewonderen. Wil jij meedoen aan deze leuke activiteit? Geef je dan op bij Buitencentrum Drents-Friese Wold.

Het Boswachterslab

Het kantoor van de boswachter heeft de sfeer van een rariteitenkabinet gecombineerd met een biologisch veldstation waar je van alles kunt ontdekken. In het midden van de ruimte staat een ‘bureau’ waar de boswachter of een hulp-boswachter zijn dagelijkse werk doet. Als hij of zij niet live aanwezig is, lijkt het alsof hij net weg is of zo terug kan komen uit het veld.

Ook is er de mogelijkheid om je eigen vondsten tentoon te stellen, wij willen dan ook alle bezoekers uitnodigen om hun eigen vondsten mee te nemen. Wij willen de wilde natuur die buiten te zien is, binnen laten beleven.

Aanmelden

0516-464020 of DrentsFrieseWold@staatsbosbeheer.nl