Boswachterslab


Datum
Plaats in agenda
Tijd
13:30 tot
Locatie
Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwischa 6a Appelscha
Organisator

Staatsbosbeheer

Kosten

€5,00 per kind

Omschrijving

Kom op zaterdag 26 september naar het Boswachterslab in Buitencentrum Drents-Friese Wold naar de middag die in het teken staat van uilen.

In het Drents-Friese Wold komen verschillende uilensoorten voor. Vlakbij het Buitencentrum broeden elk jaar de bosuilen. Ook ransuilen en kerkuilen komen op verschillende plaatsen voor. Waarschijnlijk heb je wel gehoord dat vorig jaar een oehoe-paar drie kuikens heeft uitgebroed. Oehoe’s zijn indrukwekkend grote uilen en het is bijzonder dat ze in het Drents-Friese Wold gebroed hebben.

We gaan veel leren over de uilen en gaan natuurlijk braakballen uitpluizen om te kijken wat op het menu van de uil heeft gestaan.

Het Boswachterslab

Het kantoor van de boswachter heeft de sfeer van een rariteitenkabinet gecombineerd met een biologisch veldstation waar je van alles kunt ontdekken. In het midden van de ruimte staat een ‘bureau’ waar de boswachter of een hulp-boswachter zijn dagelijkse werk doet. Als hij of zij niet live aanwezig is, lijkt het alsof hij net weg is of zo terug kan komen uit het veld.

Ook is er de mogelijkheid om je eigen vondsten tentoon te stellen, wij willen dan ook alle bezoekers uitnodigen om hun eigen vondsten mee te nemen. Wij willen de wilde natuur die buiten te zien is, binnen laten beleven. De uilenmiddag zal in het boswachterslab plaatsvinden.

Aanmelden