Kinderdoemiddag


De meivakantie komt eraan! Dat betekent dat er weer volop activiteiten zijn bij Buitencentrum Drents-Friese Wold...

Kinderdoemiddag-Insecten inclusief timmeren en speuren

Tijdens de Kinderdoemiddag ga je speuren naar insecten en andere kriebeldiertjes. Na afloop mag je je eigen insectenhotel in elkaar timmeren!
Zoeken onder takken, boomstammen en tussen bladeren naar krioelende diertjes.
Ook bij het water krioelt het van de interessante diertjes. et een vergrootglas kunnen de diertjes beter bekeken worden. Door gebruik te maken van een zoekkaart kan het diertje op naam gebracht worden. Je weet van tevoren nooit wat je allemaal zult vangen. Maar, dat maakt het extra spannend!
Spannende, maar zeer nuttige diertjes
Rommel in het bos: Staatsbosbeheer laat dode bomen en takken in het bos liggen. Deze dode bomen trekken allemaal kleine kriebelbeestjes aan: bijvoorbeeld kevers, torretjes, wormen en insecten. Al deze diertjes zijn zeer nuttig voor het bos. Zij zorgen ervoor dat alle 'rommel' weer wordt opgeruimd. Ook trekken zij weer veel vogels aan, die dol zijn op deze kleine kriebeldiertjes. Denk maar eens aan de specht, die al trommelend in dode bomen op zoek is naar kevers en insecten! Op deze manier komen er dus meer soorten in het bos en het water en wordt het bos steeds mooier en gevarieerder.
Tijdens de Kinderdoemiddag kunnen (groot)ouders met hun kinderen een leuke speurtocht maken van zo’n 2,5 km. Onderweg zijn er allerlei leuke opdrachtjes over de natuur en speciaal over insecten. Op deze manier ontdekt het hele gezin het nut en belang van deze veelzijdige soort. Aan het einde van de speurtocht mogen de kinderen hun eigen insectenhotel maken. Dit insectenhotel mogen de kinderen na afloop mee naar huis nemen en een plekje geven bij het huis.
Informatie en aanmelden
De Kinderdoemiddag vindt plaats op woensdag 4 mei. Vanaf 11 uur tot 15.00 uur kan er met de speurtocht worden gestart.
De kosten bedragen € 7,50 per kind.  Dit is inclusief de speurtocht en het timmeren van het insectenhotel.
Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold
Tips: Geschikte kleding voor buiten, afhankelijk van weer: laarze
Contact: telefoon 0516-464020 of e-mail drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl