Nacht van de Nacht

Op zaterdag 29 oktober wordt er landelijk de Nacht van de Nacht georganiseerd. Ook bij Buitencentrum Drents-Friese Wold kunt u nachtactiviteiten beleven. Vanaf 19.00 uur starten de duistere tochten door Nationaal Park Drents-Friese Wold. De tocht is voor jong en oud. Onderweg is er van alles te ontdekken en vooral te beleven.

Ervaar de stilte en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. Doof het licht, open al je zintuigen en laat de duizenden sterren aan de hemel jouw gids zijn. Samen met de gids van Staatsbosbeheer loop je over brede, maar ook smalle paden, en af en toe dwars door het Drents-Friese Wold. Uiteindelijk kom je bij het Aekingerzand, een grote open vlakte met zandduinen. Bij een sfeervol kampvuur sluiten we deze bijzondere avond af met een heerlijke kop warme chocomelk. Een unieke beleving, de duisternis in Nationaal Park Drents-Friese Wold!
 NN-logo-2016 (1)
Nacht van de Nacht, een landelijk evenement
Tijdens de Nacht van de Nacht willen we bezoekers kennis laten maken met de nacht in Nationaal Park  Drents-Friese Wold. Naast een belevingswandeling met een gids zijn er ook verrassende activiteiten, gericht op het nachtleven en de beleving van de nacht. Deze avond is mede mogelijk gemaakt door Nationaal Park Drents-Friese Wold. De landelijke Nacht van de Nacht is een  initiatief van Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid van de duisternis en de bedreiging ervan door de toenemende verlichting in Nederland. In heel Nederland zijn er diverse activiteiten. Voor meer informatie: www.nachtvandenacht.nl
 
Datum: 29 oktober 2016
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
Kosten: € 5,- volwassenen, kinderen tot 12 jaar half geld.
Vooraf aanmelden noodzakelijk: www.staatsbosbeheer.nl/nachtvandenachtDrentsFrieseWold