Wildernis in Drenthe


Op donderdag 24 november was in Bioscoop De Nieuwe Kolk het podium voor een langverwachte voorpremière. Die dag ging de natuurfilm ‘Wildernis in Drenthe’ voor genodigden in première. Vervolgens waren er exclusief in Bioscoop De Nieuwe Kolk extra voorstellingen te zien die nagenoeg helemaal waren uitverkocht. Kijk op de website van de bioscoop of er extra voorstellingen volgen. ‘Wildernis in Drenthe’ is gemaakt door de bevlogen natuurfilmers Henk Bos en Janetta Bos-Veenhoven, van Nighthawk Productions Assen. De film biedt een blik op de Drentse natuur zoals deze zelden getoond werd.

Boommarter PR_1477581159355De Drentse natuurfilmers Henk Bos en Janetta Bos-Veenhoven hebben in enkele jaren tijd met hun werk in hun provincie, en ver daarbuiten, een gedegen reputatie opgebouwd. Hun films trekken overal volle zalen en zijn te zien bij tientallen verenigingen, instanties en andere locaties. Met hun films weet het duo als geen ander het publiek in beroering te brengen. Wat begon met een film over het Balloërveld, die door RTV Drenthe als vijfdelige serie werd uitgezonden, kreeg een vervolg in films die stuk voor stuk door het grote publiek op handen worden gedragen, zoals Ode aan Aa en Het land van de Drentsche Aa. De filmmakers weten hun eigen typische manier van natuurbeleving volgens een zeer persoonlijk concept vast te leggen, wat de afstand tussen de natuurfilmers en hun publiek zo klein maakt dat de kijker het idee heeft zelf onderdeel van het geheel te zijn. Met ‘Wildernis in Drenthe’ wordt voor het eerst de stap richting het grote bioscooppubliek genomen.

Wildernis in Drenthe

Wetland 1Dankzij de specifieke manier van natuurbeleving, geven de natuurfilmers ditmaal de natuur in de gebieden van het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Hart van Drenthe de kans om te schitteren. Henk Bos: “Janetta en ik hebben ruim tweeënhalf jaar tussen de natuurgebieden gependeld, een megaklus waarbij ons team constant alle zeilen bij moest zetten. We denken dat we met onze film iedere kijker op het puntje van zijn stoel laten zitten. Achteraf is het aan de kijker om te bepalen of er nou echt “wildernis” in Drenthe bestaat”. Voor Henk en Janetta is het inmiddels wel duidelijk. En voor ons natuurlijk ook. De echte natuur vind je immers in Drenthe en ons prachtige Nationale Park.

Bekijk de trailer

In de bioscoop, Nieuwe Kolk Assen

Vanaf vrijdag 25 november is de film ‘Wildernis in Drenthe’ te zien voor het publiek in Bioscoop De Nieuwe Kolk. De koop van kaarten loopt via www.dnk.nl en de bioscoopkassa van Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk.

Zonsondergang 3