Speelweide Buitencentrum Drents-Friese Wold krijgt impuls


Mede dankzij een bijdrage van de gemeente Ooststellingwerf en de Provincie Fryslân kunnen jonge bezoekers van Nationaal Park Drents-Friese Wold weer naar hartenlust veilig spelen in de natuur bij Buitencentrum Drents-Friese Wold.

Spelen in de natuur

Gamen, internetten; voor veel kinderen staat spelen synoniem voor binnen computeren. Steeds meer kinderen komen nauwelijks meer buiten in de natuur. Helaas, want spelen in de natuur is goed voor de gezondheid, de motorische en sociale ontwikkeling en de fantasie.

speeltoestel

Speelweide

Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha heeft al jaren een speelweide ingericht met speeltoestellen waar vele kinderen gebruik van maken. De bestaande speeltoestellen waren hard aan vervanging toe. Mede dankzij een bijdrage van de gemeente Ooststellingwerf en de Provincie Fryslân staan er nu 5 nieuwe toestellen van duurzaam Robinia hout op de speelweide. Robinia hout staat bekend als één van de duurzaamste houtsoorten van Europa. Tevens is gedacht aan mindervalide kinderen in de vorm van een nestschommel.

Beleving van de natuur

Staatsbosbeheer is van mening dat de speeltoestellen een grote bijdrage leveren aan de beleving en educatie aan onze jonge bezoekers en hun (groot)ouders. Het is een geweldig onderdeel in combinatie van het lopen van één van de vele doe-en beleeftochten of het uitdagende Blotevoetenpad.

Wenst u meer informatie over de educatieve mogelijkheden bij het Buitencentrum, neem contact op met het Buitencentrum of kijk op www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold.