Staatsbosbeheer zoekt vrijwillige boswachters


Staatsbosbeheer werkt met vele enthousiaste vrijwilligers in Nationaal Park Drents-Friese Wold. Op dinsdag 18 september wordt er een informatieavond georganiseerd voor mensen die ook interesse hebben in een vrijwilligersbaan bij Staatsbosbeheer. Tijdens de informatieavond zijn de boswachters, maar ook reeds actieve vrijwilligers aanwezig om je uit te leggen wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Educatie

Ben jij  een natuurliefhebber met ervaring en/of affiniteit met kinderen?

Vind jij het leuk en belangrijk om kinderen op een spannende manier bij de natuur te betrekken, waarbij beleving een belangrijke rol speelt? Dan zoeken wij jou voor het begeleiden van kinderactiviteiten die rondom het Buitencentrum georganiseerd worden.

Vrijwilliger-educatie

Gastheerschap

De vrijwillige boswachter is, voornamelijk in de weekenden en de vakantieperiodes, als gastheer/vrouw aanwezig in het Nationaal park Het Drents Friese Wold om contact te leggen met bezoekers, hen te informeren over de actuele ontwikkelingen en de leuke weetjes en om de bezoekers te informeren over het Nationaal park Drents Friese Wold.

Terreinwerkzaamheden en inventarisatie

Lijkt het je leuk om de boswachter te helpen bij het onderhouden van heide en venranden of heb je veel kennis van de flora en fauna en zou je graag willen inventariseren? Het kan in het Drents-Friese Wold.

Geïnteresseerd?

Kom dan vrijblijvend naar de informatieavond op dinsdag 18 september en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

Inloop van 19.00 tot 19.15 uur met koffie/thee. Om 19.30 uur start de avond met uitleg over de verschillende vacatures waarna je per vacature een tafel met deskundigen en info van de vacature kunt bezoeken.

Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold

Adres: Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha

Voor meer informatie kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold