Voorjaarsvakantie bij Buitencentrum Drents-Friese Wold


In de voorjaarsvakantie is er weer van alles te beleven bij Buitencentrum Drents-Friese Wold. Op woensdag 20 februari kun je mee doen aan de “Wild op woensdag. Op donderdag 21 februari kun je op stap met de Schemerschim. Of kom zondag 24 februari naar de gezellige Buitendag met als thema Trees de Pimpelmees

Wild op woensdag

In het Drents-Friese Wold geven we meer ruimte aan wilde natuur. De hand van de mens wordt steeds minder zichtbaar. Nu al kun je volop genieten van verstilde plekjes, eindeloze vergezichten en vele bijzondere planten en dieren.

Pimpelmees

Deze middag staat volledig in het teken van wilde natuur met tal van uitdagende activiteiten voor kinderen. Leer spoorzoeken, vuur maken en ontdek wat je uit de natuur kan eten.

Woensdag 20 februari van 13.30-15.30 . Deelname bedraagt €5,00 per persoon.

Op stap met de schemerschim

De Schemerschim sluipt weer rond in het Drents-Friese Wold. Ze kent de geheimen van het gebied en deelt deze héél af en toe met anderen. Het is de boswachter van Staatsbosbeheer gelukt om op dinsdag 21 februari een afspraak te maken met de Schemerschim! Tijdens deze niet-alledaagse belevingstocht worden alle zintuigen aangesproken. Kinderen zijn van harte welkom, maar ook ouders die niet alleen thuis durven te blijven, mogen mee. De tocht, die ongeveer 1,5 uur duurt, start om 18.30 uur vanaf het Buitencentrum in Appelscha. De kosten bedragen € 8,-, kinderen tot 12 jaar betalen €5,-.

Buitendag: Trees de Pimpelmees

Heeft u (klein-) kinderen die mee willen doen met de Buitendag? Dat kan op zondag 24 februari. De speurtocht over Trees de Pimpelmees kun je starten tussen 12.00-14.00 uur. Na afloop mag je zelf een vogelhuisje timmeren. De kosten zijn € 7,50 per kind, inclusief het maken van een eigen nestkastje.

Buitencentrum Drents-Friese Wold

Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha

Tijdens de voorjaarsvakantie is het Buitencentrum dagelijks open van 10.00-16.00 uur.

Aanmelden: 0516-464020 of drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl