Natuur CSI in het Boswachterslab


Kom op zondag 21 april naar het Boswachterslab in Buitencentrum Drents-Friese Wold ontdek wat de uilen op het menu hebben.

Na een korte uitleg over de verschillende uilen kan je aan het werk als rechercheur om uilenballen te pluizen.

Ook in het bos in Nationaal Park Drents-Friese Wold wonen uilen. In de vroege ochtend of in de avondschemer kun je de uilen spotten. Dan zijn ze op zoek naar voedsel. Op het menu van de uil staan muizen en vogels. Doordat de uil zijn prooi met huid en haar opeet en niet alles uitpoept, braakt hij de onverteerde delen uit in de vorm van een braakbal.

boswachterslab2

Deze braakballen kun je uitpluizen en samen met een zoekkaart ontdek je wat de uil op zijn menu heeft staan. Het pluizen gebeurt onder deskundige leiding van de natuurgidsen van Staatsbosbeheer.

Wil jij meedoen aan deze spannende activiteit? Geef je dan op bij Buitencentrum Drents-Friese Wold.

Het Boswachterslab

Nieuw in het Buitencentrum; op 1 april j.l. geopend, het kantoor van de boswachter. Het heeft de sfeer van een rariteitenkabinet gecombineerd met een biologisch veldstation waar je van alles kunt ontdekken. In het midden van de ruimte staat een ‘bureau’ waar de boswachter of een hulp-boswachter zijn dagelijkse werk doet. Als hij of zij niet live aanwezig is, lijkt het alsof hij net weg is of zo terug kan komen uit het veld.

Ook is er de mogelijkheid om je eigen vondsten tentoon te stellen, wij willen dan ook alle bezoekers uitnodigen om hun eigen vondsten mee te nemen. Wij willen de wilde natuur die buiten te zien is, binnen laten beleven.

Buitencentrum Drents-Friese Wold

Terwisscha 6a

8426 SJ Appelscha

0561-464020

drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl