Stoere Wildernisdag bij Buitencentrum Drents-Friese Wold


Op zondag 16 juni tussen 11.00 en 16.00 uur heten de boswachters van Staatsbosbeheer en Nationaal Park Drents-Friese Wold iedereen van harte welkom op een stoere Wildernisdag bij Buitencentrum Drents-Friese Wold. De dag staat volledig in het teken van wilde natuur met tal van uitdagende activiteiten voor jong en oud. Leer spoorzoeken, vuur maken, pijl-en-boog maken, uit de natuur eten, meedoen aan een wildernistocht en nog veel meer.

Natuurdetective Jac. P. Struiner
Wil jij weten wat een natuurdetective zoal onderzoekt? Kom dan naar Jac. P. Struiner, hij vertelt een bijzonder verhaal (met gitaar, percussie en liedjes) over zijn detectivewerk aan de hand van tal van aparte natuurvondsten (botten. schedels, mummies, drollen, veren, dieren op sterk water, etc.). Wie eet wie, hoe, waarom en... mag dat zomaar allemaal?? Ja, dat mag! Dieren eten elkaar op, dat hoort er nou eenmaal bij in de natuur! Beetje zielig, maar wel leuk en spannend om te onderzoeken!

Doen & beleven
De Junior Rangers van Nationaal Park Drents-Friese Wold hebben zelf een afwisselend programma ontwikkeld, leer hutten bouwen, spoor zoeken en vuur maken. Scouting de Biezenhutters zijn ook aanwezig met broodjes bakken en een klauterparcour. Kinderen leren zelf een pijl en boog te snijden (tip: eigen zakmesje mee). En voor de jongste bezoekers zijn er poppenkastvoorstellingen over Roodkeepje en de woelf.

Op stap met de boswachter
Als u even genoeg heeft van alle workshops, kunt u ieder uur mee met een korte wildernisexcursie in het Nationaal Park. De boswachter van Staatsbosbeheer vertelt u onderweg over de wilde natuur in Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Datum: 16 juni 2019
Tijd: 11.00 – 16.00 uur
Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
Kosten: voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd
Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op
www.nationaalpark-drents-friese-wold.nl
www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Wildernisdag aWildernistocht