Natuurwerkdag op de Hoekenbrink


Samen buiten aan de slag voor de wilde bij, vlinder, zandhagedis of de ijsvogel op de Natuurwerkdag!

Maak zaterdag 2 november broeihopen voor de ringslangen, vogelwanden voor de ijsvogels of plant bloembollen voor de bijen. Het is leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen!

Ga zelf aan de slag voor natuur dichtbij: De Hoekenbrink in het Drents-Friese Wold.

Het natuurgebied De Hoekenbrink is één van de pareltjes in het zuidelijk deel van het nationaal park Drents-Friese Wold, gelegen tussen Diever en Oude Willem. De Hoekenbrink is een uitgestoven laagte die zeer afwisselend is met droge en natte heide, een ven en kleine stukjes open zand. De natuurontwikkelingen van de laatste jaren hebben diverse soorten natte  heidevegetatie opgeleverd zoals de ronde zonnedauw en moeraswolfsklauw. Begrazing met schapen en runderen moet voorkomen dat het gebied weer verandert in bos. Maar ondanks deze begrazing zijn er toch weer veel struiken en boompjes gaan groeien. Dus wat we gaan doen is bosopslag uitgraven of afzagen.

Er is werk voor jong en oud, alleen of met vrienden, maar ook voor het hele gezin!

Aan de rand van het terrein staat een tent met koffie, thee, soep en broodjes. Daar kun je uitrusten, schuilen, en elkaar ontmoeten. Voor de kinderen is er ook een leuke activiteit. Neem zelf een (duurzame) kop/mok en een lepel mee (geen weggooispul!), dan kun je de hele dag gebruik maken van de gratis koffie/thee/limonade. Ook zorgen wij voor een lunch met soep en broodjes.

Tijd: Zaterdag 2 november 2019, 10.00 - 14.00 uur
Ingang bos/zand: Parkeerplaats Natuurkampeerterrein SBB, Bosweg 8, 8439 SN Oude Willem
Meenemen: Warme kleding, stevig schoeisel en:
een koffie/thee/soep-MOK en een LEPEL (géén wegggooispul)
Organisatie: IVN Westerveld in samenwerking met Staatsbosbeheer

Opgeven op de site van https://www.natuurwerkdag.nl – locatie Hoekenbrink

of via de directe link>>>


Natuurwerkdag-2017-(1)