Excursie Vledderveld


Staatsbosbeheer gaat in 2022 en 2023 in het Vledderveld een natuurontwikkelingsproject uitvoeren. De verbindingszone die hier in 2009 is aangelegd is deels geplagd en op delen is alleen het bos verwijderd. Daar waar niet geplagd is, groeit het langzaam aan weer dicht met struiken en bomen. In de eerste uitvoeringsperiode, september en oktober 2022, worden de struiken en bomen op deze locaties deels verwijderd en wordt hier ook geplagd. Dit doen we om in deze verbindingszone meer heide te krijgen en het natuurgebied beter te kunnen onderhouden. Daarnaast worden enkele paden verlegd en sloten gedempt. Door deze maatregelen te nemen behouden we de natuurkwaliteit van de meest kwetsbare onderdelen van het Vledderveld, namelijk de vochtige heideterreinen en de veentjes. Grote bomen laten we zo veel mogelijk staan.

Uitnodiging

Excursie

Speciaal voor geïnteresseerden in dit natuurontwikkelingsproject organiseert Staatsbosbeheer een excursie op dinsdagavond 12 juli en zaterdagochtend 23 juli 2022 (bij veel aanmeldingen eventueel ook ‘s middags). Starttijd en startlocatie wordt gedeeld bij het aanmelden. De excursie duurt ongeveer 2 uur. We zullen van de paden afwijken. Neem dus voorzorgsmaatregelen qua kleding en schoeisel in verband met de begaanbaarheid van het terrein, muggen en teken.

Wanneer?

Dinsdagavond 12 juli en zaterdag 23 juli (‘s ochtends en eventueel ook ’s middags bij veel aanmeldingen)

Tijdstip en locatie: wordt doorgegeven na opgave met een bevestigingsmail.

Opgeven:  Stuur een mail naar j.driehuis@staatsbosbeheer.nl (maar bellen mag ook 06-30747712)

Graag in de mail vermelden; de naam, aantal personen en voorkeur voor 12 of 23 juli.

Vrijwilligerswerk

Het beheer van het Vledderveld doet Staatsbosbeheer samen met ‘School in Bos’ uit Wilhelminaoord en met een vrijwilligersgroep uit Vledderveen. Zoek jij nog een nuttig tijdverdrijf in de buitenlucht? Wij zoeken nog nieuwe vrijwilligers!