Digitale nieuwsbrief oktober 2018


NP16092601-Header DrFrWold Nieuwsbrief

Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en wetenswaardigheden in het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

GhvhL

Nieuwe cursus Gastheer van het Landschap

Wil je dat jouw gasten van jouw bedrijf de regio optimaal beleven? Meld je dan aan voor de nieuwe cursus Gasteer/Gastvrouw van het Landschap Drents Friese Grensstreek die op 5 november start. Als Gastheer/Gastvouw van het Landschap weet je wat er in jouw omgeving te beleven is op het gebied van natuur, landschap en cultuur. Je kent de bezienswaardigheden in je gebied en met name ook de verhalen die daarbij horen. En nog belangrijker: je weet hoe je ze kan doorvertellen aan je gasten. 
“Een verhaal maakt een ontmoeting mooi”
Lees meer>>>
Wandelexcursie

Landelijke Natuurwerkdag ook weer in het Drents-Friese Wold

Op zaterdag 3 november 2018 wordt er weer een Natuurwerkdag georganiseerd in Nationaal Park Drents-Friese Wold. Voor jong en oud, alleen of met vrienden, maar ook voor het hele gezin! Wat we gaan doen: bosopslag uitgraven of afzagen in de zandverstuiving Aekingerzand. Ook is er weer een kinderactiviteit, verzorgd door  IVN-gidsen. En natuurlijk... gratis "woestijn"-catering voor alle actieve deelnemers. 
Lees meer>>>

nachtvdnacht

Nacht van de Nacht: 27 oktober

Op zaterdag 27 oktober vindt voor de 14e keer de Nacht van de Nacht (NvdN) plaats. Afgelopen jaar was de Nacht van de Nacht met 45.000 bezoekers groter dan ooit. Er werden maar liefst 500 evenementen in het donker georganiseerd. Gemeenten en bedrijven doofden op 300 plekken de verlichting van gebouwen, landmarks en reclameverlichting tijdens de Nacht. 
Ook in het Drents-Friese Wold is de nacht te beleven:
Ervaar de duisternis>>>
Hike en Bivak>>>
Masterclass Sterrenkunde, Globetheater Diever>>>

Avondwandeling

Volop activiteiten in de herfst

In de herfstvakantie is er van alles te doen in het rond het Drents-Friese Wold. Om een paar voorbeelden te noemen:
op stap met de schemerschim op 20 oktober
fruitshow op 21 oktober
paddenstoelenexcursies op 21,23 en 25 oktober
kinder doemiddag op 24 oktober
vollemaanwandeling op 24 oktober

kijk voor de activiteitenkalender op de website>>>

U ontvangt deze digitale nieuwsbrief van het Nationaal Park Drents-Friese Wold omdat uw emailadres is aangemeld. Mocht u geen prijs meer stellen op toezending van deze nieuwsbrief kunt u zich afmelden via de website>>>