Nieuwsbrief


-arnica-of-valkruid_nws

'Winterlezing Bijzondere Flora'

Nationaal Park Drents-Friese Wold organiseert op woensdagavond 16 maart om 20.00 uur in het Buitencentrum Drents-Friese Wold te Appelscha, een ‘Winterlezing Bijzondere Flora’ van Nationaal Park Drents-Friese Wold. Tevens wordt de laatste informatie gegeven over het Life project 'Going up a Level'.

lammetjesdag-in-doldersum

Lammetjesdag schaapskooi Doldersum

De stichting Het Drentse Landschap organiseert op 20 maart van 10:00 tot 16:00 uur Lammetjesdag bij de kudde in schaapskooi Huenderhoeve aan de Huenderweg nr 1 in Doldersum.

Lees meer>>>

uitkijktoren

Buitenfonds voor nieuwe uitkijktoren

De uitkijktoren in de Kale Duinen heeft zijn langste tijd gehad. Geld voor een nieuwe is er nog niet. Gelukkig is er nu het Buitenfonds, waaraan iedereen die wil, kan bijdragen. Steunt u dit project?

Lees meer>>>

koloniehof

Financiële bijdrage voor Koloniecentrum

Geweldig nieuws voor het koloniecentrum in Fredriksoord! De provincie Drenthe heeft onlangs besloten de vijf belangrijkste musea in Drenthe voor de komende vier jaar een subsidie te geven, waaronder het Koloniecentrum.

Lees meer>>>

stuurgroep-tregionaal-landschap

Vergadering Stuurgroep Regionaal Landschap

Op maandag 14 maart vergadert de Stuurgroep Regionaal Landschap. De agenda en de belangrijkste stukken kunt u hier inzien.

np-dwveld-logo-25-jaar-groen-1

Feest bij de buren: 25 jaar NP Dwingelderveld

Op 22 augustus 1991 is het Nationaal Park Dwingelderveld officieel ingesteld. Dat betekent dat 2016 een jubileum jaar is: 25 jaar Nationaal Park Dwingelderveld!
En dat wordt gevierd met een speciaal activiteitenprogramma dat officieel start op 24 april tijdens de publieksdag in en rond het vernieuwde Bezoekerscentrum te Ruinen…..
brruinen

Heropening Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Op vrijdag 11 maart gaan de deuren van het vernieuwde Bezoekerscentrum Dwingelderveld te Ruinen open voor publiek. Dan komt een eind aan de herinrichting die vier maanden heeft geduurd.

Lees meer>>>

zondagwandeling1

Heerlijk wandelen in de winter

In 2016 is er elke zondag iets te doen bij Buitencentrum Drents-Friese Wold! In januari kun je met een gids van Staatsbosbeheer een leuke winter wandeling maken door de prachtige omgeving. De tocht is geschikt voor jong en oud!

jr

Junior Rangers Drents-Friese Wold

De Junior Rangers gaan op 12 maart op pad Siemen Dijkstra voor een inspiratiewandeling door de Kale Duinen. Dijkstra deelt  die ochtend  met de Junior Rangers zijn kunstenaarsblik op de natuur onder het motto: Beauty is in the eye of the beholder...
Lees meer over de Junior Rangers>>>

null