Nieuwe serie ROEG! LIFE


De veranderingen in het Drents-Friese Wold en Leggelderveld zijn de komende vier jaren te volgen in een speciale serie van ROEG! op RTV Drenthe. De serie heet ROEG! LIFE.

roeg1

Mee op pad
Boswachters van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Het Drentse Landschap nemen u aan de hand. In het veld vertellen zij over de ontwikkeling van het gebied, de werkzaamheden en de beoogde effecten. En zij ontmoeten onderweg mensen uit de directe omgeving met bijzondere verhalen. Zo kijkt u in het item Woudloper mee met Mariken Hornman, voorzitter van IVN-afdeling Westerveld. Zij struint heel wat af in het Drents-Friese Wold en laat u graag haar verwondering meebeleven.

Vijf gebieden
De uitzendingen van ROEG! LIFE starten afwisselend in en van de vijf deelgebieden die deel uitmaken van het project LIFE: Doldersummerveld, Boschoord, Wapserveld-De Nul, Leggelderveld en Oude Willem. Boswachter van dienst in de eerste uitzending is Corné Joziasse van Staatsbosbeheer.

roeg2

In de eerste uitzending stond de ontwikkeling van Oude Willem centraal. En Corné Joziasse vertelde hoe maatregelen in Oude Willem ervoor zorgen dat vennen in het bos, met bijzondere planten en dieren zoals de Ganzenpoel, nog meer plekken worden om van te genieten. De eerste uitzenden van ROEG! LIFE is te zien op deze website>>>