DSC_4740hdr DFW banner
9001
DSC_4750a toren

Grenzeloos genieten

Wold zonder grenzen met een verrassende variatie aan bos en stuifzand....

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt een bijzonder gebied. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa  en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied.

Welkom in Coronatijd

Vermijd de drukste uren en dagen

Tussen 11.00 en 15.00 uur is het meestal het drukst. Vooral op zaterdag, zondag en de feestdagen gaan veel mensen op pad. Vermijd die drukkere momenten of kies een minder bekend gebied in uw omgeving.

Maak een reserveplan

Blijf in je eigen buurt, en als het kan: kom met de fiets of wandelend. Als je wel met de auto komt, parkeer nooit in de berm. Als de parkeerplaats vol is, ga dan door naar een andere bestemming. Bedenk voordat je weggaat een plan b met die alternatieve bestemming. Zie hiervoor onze overzichtskaart met de belangrijkste P-plaatsen (pdf, 660 kB) aangegeven en check de lijst voor adressen en wandeltips. (pdf, 184 kB)

Blijf op de paden

Om de wilde dieren hun rust te gunnen: blijf op de paden en houd honden aan de lijn. Wilde dieren kunnen op de vlucht slaan van mensen en hun honden, de paden zijn zo aangelegd dat de wilde dieren niet verstoord worden.

Houd honden aan de lijn

De basisregel in de natuur is de hond aan de lijn. We krijgen veel klachten van andere bezoekers en onze schaapherders dat honden los rondlopen in de natuurgebieden. Alleen in de geel gearceerde gebieden op de kaart mag uw hond los.

Geef ruimte

Houd altijd anderhalve meter afstand, geef tegenliggers de ruimte om te passeren door bijvoorbeeld even van het pad te stappen.

Laat geen wc-papier achter

Horeca en dus ook de toiletten zijn gesloten. Houd daar rekening mee, en laat vooral geen wc-papier, zakdoekjes en ander afval achter in de natuur.

Klik op de foto én ontdek het Nationaalpark Drents-Friese Wold
home1

Actueel

Activiteiten

Twitter Nationaal Park #DrentsFrieseWold

Volg ons op Twitter: @NationaalParkDF.

Gastheren Nationaal Park