Ervaar de duisternis in Nationaal Park Drents-Friese Wold


Op zaterdag 30 oktober wordt er landelijk de Nacht van de Nacht georganiseerd. Ook bij Buitencentrum Drents-Friese Wold kunt u deze nachtactiviteit beleven. Om 19.00 uur start de duistere tocht door Nationaal Park Drents-Friese Wold. De tocht is voor jong en oud.

Laat het donker donker zijn en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. Ga mee met de wandeling met een gids van Staatsbosbeheer door het Aekingerzand. Duisternis en stilte zijn kenmerkend voor dit uitgestrekte gebied, een uitstekende locatie om dit jaarlijkse evenement aandacht te geven.  Ontdek de geheimen van de sterrenhemel, mede door de enthousiaste uitleg van de gids. Ervaar hoe je zintuigen net iets anders werken in het donker. Na afloop kun je samen nagenieten onder het genot van warme chocolademelk bij camping Wilhelminahoeve. Aekingerzand.

Nacht van de Nacht, een landelijk evenement
Tijdens de Nacht van de Nacht willen we bezoekers kennis laten maken met de nacht in Nationaal Park  Drents-Friese Wold. De landelijke Nacht van de Nacht is een  initiatief van Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid van de duisternis en de bedreiging ervan door de toenemende verlichting in Nederland. In heel Nederland zijn er diverse activiteiten. Voor meer informatie: www.nachtvandenacht.nl

Datum: 30 oktober 2021
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: Parkeerplaats Aekingerzand
Kosten: € 7,50,- volwassenen, kinderen tot 12 jaar € 5,-.
Vooraf aanmelden noodzakelijk: www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold
Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op
www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Bron: Staatsbosbeheer Drents Friese Wold