Staatsbosbeheer Drents-Friese Wold zoekt vrijwilligers


Staatsbosbeheer is op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers in Nationaal Park Drents-Friese Wold. De informatieavond die speciaal voor belangstellenden zou worden georganiseerd op dinsdag 8 december kan, vanwege de aangescherpte Corona-maatregelen, helaas niet door gaan. Belangstellenden kunnen zich echter nog steeds melden en een afspraak maken voor een gesprek of meer informatie.

Educatie
Staatsbosbeheer is onder meer op zoek naar natuurliefhebbers die ervaring en/of affiniteit met kinderactiviteiten en excursies hebben. Mensen die het leuk en belangrijk vinden om kinderen en volwassenen op een spannende en informatieve manier bij de natuur te betrekken, waarbij de beleving een belangrijke rol speelt, zijn van harte welkom. De kinderactiviteiten en excursies worden georganiseerd rondom het Buitencentrum in Appelscha.

Gastheerschap
Ook zoekt Staatsbosbeheer vrijwillige boswachters. Zij zijn voornamelijk in de weekenden en de vakantieperiodes actief en als gastheer/vrouw aanwezig in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Ze leggen contact met bezoekers, informeren hen over de actuele ontwikkelingen en over interessante weetjes rond de flora en fauna in het nationaal park.

Terreinwerkzaamheden en inventarisatie
Tot slot is er ook weer ruimte voor zogenaamde terreinvrijwilligers. In deze groep helpen vrijwilligers de boswachters bijvoorbeeld bij het beheer van heide en venranden. Ook mensen met veel kennis van de flora en fauna, die graag een steentje willen bijdragen met inventarisatie en monitoring zijn van harte welkom.

Geïnteresseerd?
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via beheerdrentsfriesewold@staatbosbeheer.nl. Eén van de boswachters of medewerkers van het Buitencentrum neemt dan contact op voor een afspraak.