Digitale nieuwsbrief juli 2016


Wapserveld 25-06-15

Uitnodiging tweede Veldsymposium LIFE Going up a Level

Vrijdag 16 september organiseert de bestuurscommissie Oude Willem in het Nationaal Park Drents-Friese Wold voor de tweede keer het veldsymposium LIFE Going up a level. Startpunt is de schaapskooi aan de Huenderweg 1 in Doldersum.

Natuurgidsenopleiding Zuidwest Drenthe

Ben je enthousiast over de natuur in je eigen omgeving? Wil je meer weten over deze natuur en je er samen met anderen actief voor inzetten? Dan is de natuurgidsenopleiding van het IVN misschien iets voor jou!
De opleiding start in januari 2017. De opleiding is bedoeld voor mensen met hart voor de natuur, die graag meer willen leren over hun eigen regio en die het leuk vinden om kennis en ervaring met anderen te delen.

De opleiding start op 11 januari 2017.

Informatieavond 28 September 2016
19:30 uur bezoekerscentrum
Dwingelderveld, Benderse 22
7963 RA Ruinen

Meer weten?
Download de flyer>>>
Kijk op de blogspot>>>
Daar vind je ook een inschrijfformulierformulier>>>
E-mail natuurgidsencursus@gmail.com

Nieuwe website volgende maand in de lucht

Medio augustus gaat onze nieuwe website in de lucht! Ook Nationaal Park Dwingelderveld en het Holtingerveld gaan in deze verandering mee met een gezamenlijke uitstraling. De nieuwe websites bieden de bezoekers van het gebied nog mee actuele informatie over wat het allemaal speelt inde Drents-Friese Grensstreek. Ook de digitale nieuwsbrief krijgt een nieuw jasje....

Vijf jaar Junior Rangers Drents-Friese Wold!

Het stond zelfs in de krant: De Junior Rangers van Nationaal Park Drents-Friese Wold bestaan vijf jaar! Tijdens het jaarlijkse afsluitende zomerkamp werd bij dit feit uitgebreid stil gestaan.
Junior Ranger helpen mee om de natuur te beschermen en leren van alles over de planten en de dieren in de eigen omgeving.
Boswachter Corné Joziasse ging mee op pad om natuurfilmpjes te maken>>>
Volgend seizoen start een nieuw programma. Meer weten? Informatie bij Guido Lek: g.lek@ivn.nl. Telefoon: 06 15877810

Internationale uitwisseling Junior Rangers

Het is een drukke tijd voor de Junior Rangers... Naast het afsluitende eigen zomerkamp, is Nederland volop vertegenwoordigd op het internationale kamp van Europarc, dat dit jaar in Gauja Nationaal Parc in Letland wordt gehouden. Ook het Drents-Friese Wold is vertegenwoordigd in de persoon van Roos Nijholt. Ee zijn benieuwd naar har verhalen.... Lees meer>>>
En hiermee is het seizoen voor de Junior Rangers nog niet afgelopen: op 18 juni start de uitwisseling tussen de Nederlandse Junior Rangers en de Rangers van het Wattenmeer (Dtl). Er is een vol programma af te werken. Camping de Reeënwissel in Hoogersmilde is gastheer voor de groep van totaal 36 Rangers...

null