Digitale nieuwsbrief mei 2017


NP16092601-Header DrFrWold Nieuwsbrief

Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en wetenswaardigheden in het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Europese Dag van de Nationale Parken 21 mei

DagvanNp_light

Op 21 mei wordt in de Nationale Parken Dwingelderveld en Drents-Friese Wold aandacht besteed aan de Europese Dag van de Nationale Parken. Van 11 tot  ongeveer 16 uur kan jong en oud  terecht bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwischa 6a te Appelscha, het Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 te Ruinen en de Natuurpoort, Oude Postweg 8 te Spier. Op deze drie locaties wordt een aantrekkelijk programma aangeboden. Lees meer>>>

Vrijwillige boswachters Natuurmonumenten in het Drents-Friese Wold

Vanaf 1 mei 2017 dwalen meer boswachters in het Drents-Friese Wold. Het zijn de vrijwillige boswachters van Natuurmonumenten. Ze zijn de extra handen, ogen en oren van Natuurmonumenten en hebben gastheerschap hoog in het vaandel staan. De vrijwillige boswachters zijn regelmatig te vinden op de meest bezochte punten in het bosgebied Berkenheuvel en rond het Wapserveld. Ze beantwoorden graag vragen en opmerkingen.
NaMo_gastheren

Soorten Effect Rapport edel- en damherten vastgesteld

Herten van toegevoegde waarde voor Drents-Friese Wold
De ‘Soorten Effect Rapportage Drents-Friese Wold’ (SER) is vastgesteld door de Stuurgroep van het Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek. Doel van de SER was om de maatschappelijke lusten en lasten van de herintroductie van edelherten en de spontane vestiging van damherten in Nationaal Park het Drents-Friese Wold goed af te wegen.
Lees meer>>>

Memorandum Nationale Parken, nu of nooit!

Om tijdens de nieuwe kabinetsformatie aandacht te vragen voor de Nationale Parken is de afgelopen periode hard gewerkt aan het opstellen van een memorandum Nationale Parken. Het memorandum is ondertekend door een groot aantal maatschappelijke partijen en is aangeboden aan de informateur mevrouw Schippers en aan de fractievoorzitters. Het doel is om de Nationale Parken en de beweging die in de afgelopen periode op gang is gekomen ook de komende regeringsperiode op de politieke agenda te houden.
Lees meer>>>

vollemaan

Vollemaanwandeling

Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Tijdens deze mystieke avond kun je bij Buitencentrum Drents-Friese Wold een bijzondere wandeling maken. Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwaal je door de in stilte gehulde duinen, dit unieke stuifzand, ook wel de Kale Duinen genoemd, en over door de maan verlichte velden. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.
Lees meer>>>

ochtend-3

Dauwtrappen op het Aekingerzand

Naar buiten op Hemelvaartsdag? Kom dauwtrappen in het Drents-Friese Wold  met de gids van Staatsbosbeheer. Dat betekent wel vroeg uit de veren, maar daar krijg je heel wat voor terug!
Lees meer>>>

Redactie: Nico Driessen.