Digitale nieuwsbrief mei 2020


NP16092601-Header DrFrWold Nieuwsbrief

Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en wetenswaardigheden in het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Logo_European-Day-of-Parks

Natuur doet je goed!

Op 24 mei vindt de 21ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park plaats. Een dag die door veel Europese parken wordt gevierd, zo ook door de Nationale Parken in Drenthe: Drentsche Aa, Drents-Friese Wold en Dwingelderveld. Uiteraard doen we dat, door omstandigheden, dit jaar online. Dat maakt het thema van dit jaar misschien wel extra actueel: dit jaar staat de Dag van het Nationaal Park in het teken van Natuur en Gezondheid.

Maak een online excursie in het Drents-Friese Wold met Junior Ranger Karlijn. Ook de andere nationale parken in Nederland zijn te bezoeken met een online excursie.

Lees meer>>>

kale duinen

Broedseizoen Kale Duinen: honden niet toegestaan

De Kale Duinen en andere grote heidegebieden zijn de laatste plekken in Nederland waar grondbroeders nog voldoende ruimte hebben om een nestje te maken. Daar maken tapuit, veldleeuwerik en andere vogels dan ook dankbaar gebruik van. Om ze een handje te helpen hun jongen groot te brengen zijn honden dan ook  van 15 maart tot 15 augustus hier tijdelijk niet welkom. Buiten deze periode zijn honden aan de lijn weer welkom.
U bent in andere gebieden van het Drents-Friese Wold van harte welkom met uw hond. In het algemeen geldt, hond aan de lijn. In de hondenlosloopgebieden aan de randen van het Nationaal Park Drents-Friese Wold mag de hond los op de paden. Uw hond moet dan wel goed naar u kunnen luisteren. Voor meer informatie: lees de blog van boswachter Corné>>>
Of download de speciale folder over wandelen met de hond>>>

paardentrailer

Paardentrailerparkeerplaats verplaatst

Het Buitencentrum in Appelscha is een mooie uitvalsbasis voor ruiters en menners. De ruiter- en men route liep echter ook over een speelweide waar kinderen spelen. Deze onveilige situatie is inmiddels aangepakt. Na overleg met de gebruikersgroep ruiters- en menners Drents-Friese Wold is gekozen voor een bestaande parkeervoorziening aan de Canadaweg direct aansluitend op de ruiterroutes en met voldoende ruimte. Lokaal ook wel bekend als het Halve Maantje. Zie kaartje>>>. De pleisterplaats is een voorziening voor maximaal zes paarden. Mocht later blijken dat er meer plekken nodig zijn dan zal er gekeken worden met belanghebbenden naar mogelijkheden.
Lees meer>>>

Meer informatie: c.joziasse@staatsbosbeheer.nl

fietspad

Binnenkort nieuw Beleeffietspad!

Binnenkort is het zover. Heerlijk fietsen door de bossen van Drents Friese Wold met onderweg mooie uitkijkpunten en informatie over allerlei diersoorten die in het gebied voorkomen. Eind april is aannemer de Waard gestart met de aanleg van het Beleeffietspad Drents Friese Wold. De verwachting is dat het fietspad midden juni klaar zal zijn.
Het Beleeffietspad wordt in opdracht van de Gebiedscommissie Oude Willem en Staatsbosbeheer uitgevoerd en is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Drenthe “Op fietse”.

Lees meer>>>

Geduld bij heropening Buitencentrum, Brasserie is beperkt open

Ook het Buitencentrum in Appelscha moest vanwege de corona-crisis de deuren sluiten. Heel voorzichtig wordt gewerkt naar een beperkte openstelling vanaf 2 juni. Beperkt ook vanwege de beschikbare menskracht. In ieder geval zijn er tot 1 september geen activiteiten. Voor actueel nieuws en openstelling en maatregelen vanwege corona kunt u terecht op de website>>>

Brasserie IJgenweis is vanaf vandaag 20 mei beperkt open met een beperkte kaart. Consumpties kunnen worden afgehaald aan de balie. Het restaurant zelf en het terras zijn voorlopig nog gesloten tot 1 juni.

U ontvangt deze digitale nieuwsbrief van het Nationaal Park Drents-Friese Wold omdat uw emailadres is aangemeld. Mocht u geen prijs meer stellen op toezending van deze nieuwsbrief kunt u zich afmelden via de website>>>