"NEEM DE TIJD!" Zwerven door en langs Noordelijke Nationale Parken


"Neem de Tijd!" is een digitale mammoet wandelroute van in totaal 470 kilometer.
De route is verdeeld over 36 trajecten variërend van 10 tot 25 kilometer. "Neem de Tijd!" loopt via EcologischeVerbindingszonesdoor vier provincies, zes nationale parken, twee nationale landschappen en twee Werelderfgoed lcaties. De wandelapp is te downloaden voor zowel smartphones als tablets en is thuis voor te bereiden op de computer.

Naast het wandeltraject verstrekt de wandelapp ook informatie over het landschap, natuur- en (cultuur)historische bezienswaardigheden en mogelijkheden voor openbaar vervoer langs de route.

Om de wandelapp "Neem de Tijd" te openen op uw computer ga naarwww.wandelapp-neemdetijd.nl 
Om de wandelapp te downloaden op uw smartphone of tablet, ga naarwww.wandelapp-neemdetijd.nl

Android:
1. Voeg www.wandelapp-neemdetijd.nl toe aan uw favorieten/bladwijzers.
2. Tik lang op uw homescreen en voeg een snelkoppeling toe. Kies favoriet/bladwijzer.
3. Tik op de wandelapp, hierna wordt het icoon van wandelapp Neem de Tijd toegevoegd op uw homescreen.

IOS:
1. Terwijl u op www.wandelapp-neemdetijd.nl bent, tikt u onderaan op het middelste button om een menu te voorschijn te halen.
2. Klik op "Toevoegen op homescreen".

Gastheren en extra routes

Op de websites van de 6 betrokken nationale parken vindt u tevens de adressen van de Nationaal Park Gastheren en - vrouwen, overnachtingsmogelijkheden en leveranciers van streekproducten in en om het desbetreffende nationaal park.
Binnen de deelnemende nationale parken zijn nog drie extra routes geselecteerd die u al wandelend, fietsend, kanoënd of per paard door het nationaal park voeren.
NP Schiermonnikoog, NP Dwingelderveld, NP Drents-Friese Wold, NP Weeribben-Wieden, NP De Alde feanen en NP Lauwersmeer heten u van harte welkom! Zie de websites van deze nationale parken. Klik op overzicht nationale parken op openingspagina SNP website