Digitale nieuwsbrief juni 2018


NP16092601-Header DrFrWold Nieuwsbrief

Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en wetenswaardigheden in het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Tips voor zomersplezier in het Nationaal Park!

In het Drents-Friese Wold valt deze zomer heel wat te beleven voor jong en oud! In deze nieuwsbrief hebben we een paar activiteiten voor u op een rij gezet. Meer activiteiten staan in de kalender op de website>>>

wildernisdag

Stoere Wildernisdag op 16 juni

Tijdens de Wildernisdag maakt het publiek door middel van een doe- en ontdekmarkt kennis met alle aspecten van de wildernis in Nationaal Park Drents-Friese Wold. De dag staat volledig in het teken van wilde natuur met tal van uitdagende activiteiten voor jong en oud. Leer spoorzoeken, vuur maken, marshmallows roosteren, zelf pijl-en-boog maken, uit de natuur eten, meedoen aan een wildernistocht en nog veel meer! Dus kom tussen 11 en 16.30 uur naar het Buitencentrum Terwischa 6a te Appelscha.
Lees meer>>>

oermuseum

Oerwandeling Diever 20 juni

De wandeling start om 14 uur en eindigt om 16 uur bij het OERmuseum op de Brink nr. 7 in Diever. We lopen door het oude dorp naar het hunebed aan de Groningerweg. Daar vandaan gaan we naar de locatie van de door professor van Giffen opgegraven steenkist en zien we een grafheuvel. We vervolgen onze weg over het landgoed De Heezeberg met prachtige stuwwallen en komen via de es in het oude dorp terug. U komt veel te weten over het ontstaan van het land. Aanmelden is aanbevolen.
Lees meer>>>

avond-3

Belevingswandeling langste dag 21 juni

Ga tussen 20 uur en 23 uur mee voor  een avondwandeling op deze langste dag van het jaar door het open stuifzandgebied van het Aekingerzand. Verwonder je over het avondlicht op de zandvlakte, over hoe lang het duurt voor de schemer invalt en geniet van de ruimte en stilte om je heen.
Aanmelden en meer informatie>>>

zingen

Zingen in het bos 30 juni

Ook deze zomer kun je meedoen aan een workshop 'zingen in het bos' in het Drents-Friese Wold! We ervaren hoe de akoestiek is tussen de bomen, zingen zachtjes én hard, studeren samen een lied in en genieten van het samen zingen midden in de vrije natuur! De workshop wordt gegeven door zangcoach Ellen Kloosterman uit Groningen. Kosten 25 euro.

Meer informatie en aanmelden>>>

eekhoorn

Buitendag: Eddy de eekhoorn 15 en 29 juli, 12 en 26 augustus

Ontdek het leven van de eekhoorn tijdens de spannende speurtocht door het bos en timmer na afloop een eekhoorn-voederhuisje

ree

Reeënexcursie op de fiets, 17 juli, 7,14,21 augustus

Reeën spotten is voor velen een geweldige ervaring. Tijdens deze excursie op de fiets heeft u grote kans reeën te zien, de gids van Staatsbosbeheer leidt u naar de plekken waar ze 's avonds vaak tevoorschijn komen om te eten.
Lees meer>>>

Das prent voor links en rechts omgekeerd IMG_20150222_150353

Wild op woensdag, 18 en 25 juli, 1 en 8 augustus

Deze middag staat in het teken van de wildernis. Hoe vind je je weg in de natuur zonder Google Maps? Kun je zien welke dieren je pad hebben gekruist? Hoe maak je vuur? Wat kan je eten uit de natuur? Deze activiteit is geschikt voor de hele familie.

Lees meer>>>

spin

Spinnensafari 25 augustus en 22 september

Kruipend tussen de bomen en de bladeren op de grond en hangend in de takken van de bomen leven dieren die onze grote vrienden zijn. Alleen zijn ze nogal spannend!!!
Lees meer>>>

Zomeravondwandeling 19 juli, 2 en 16 augustus

Het Aekingerzand is een uniek stuifzandgebied. Het is ooit ontstaan door overbegrazing waarbij de heide verdween en het zand ging stuiven. Nu weet men dat in deze “woestijn”  bijzondere planten en dieren leven, die zich hebben aangepast aan de soms extreme omstandigheden van dit gebied.

Lees meer>>>
Direct aanmelden>>>

U ontvangt deze digitale nieuwsbrief van het Nationaal Park Drents-Friese Wold omdat uw emailadres is aangemeld. Mocht u geen prijs meer stellen op toezending van deze nieuwsbrief kunt u zich afmelden via de website>>>