Het Nationaal Park Drents-Friese Wold beleven

Drents-Friese Wold

Je bent van harte welkom om het Nationaal Park te komen beleven. De meeste delen van het gebied zijn tussen zonsopkomst en zonsondergang vrij toegankelijk op wegen en paden. Wij vragen van de bezoekers om zich zoveel mogelijk aan te passen aan de natuur. Dat betekent geen overlast veroorzaken voor andere mensen en dieren. Planten laten staan en uw afval mee terug naar huis of in een van de afvalbakken deponeren.

Aekingerzand 18-1-06 (89)

Actief op pad

Over verschillende routes en activiteiten vind je meer op deze website.

Maak je gebruik van het OV, dan kun je ook met een deelfiets het gebied verkennen. Meer informatie over deelfietsen op onze site.

Bezoekerscentra

De beste start om het gebied te leren kennen is bij een van de bezoekerscentra. Het grootste centrum is het Buitencentrum Drents-Friese Wold, beheerd door Staatsbosbeheer. Je vindt dit centrum net buiten Appelscha langs de N381.
Terwischa 6 a
8426 SJ Appelscha
Telefoon:(0516) 46 40 20

Voor meer informatie over bezoekerscentra klik je op de foto hierboven.

Wolven in het gebied

In het Drents-Friese Wold leeft een roedel wolven. De kans dat je een wolf tegenkomt in het bos is vrij klein. Veel mensen vinden het prettig om te weten wat ze moeten doen, mocht je een wolf tegenkomen. Er is een folder beschikbaar met tips. (pdf?handheld=true, 463 kB)