Digitale nieuwsbrief mei 2016


dagnp_150

Proef ‘De Smaak van de Natuur’ in het Drents-Friese Wold

De Nederlandse Nationale Parken organiseren speciale activiteiten op de Europese "Dag van het Nationaal Park". Kom op 22 mei de smaak van de natuur ontdekken in Nationaal Park Drents-Friese Wold en wel in Zorgvlied van 13 uur tot 13.30 uur.

gebiedsbord_150

Plaatsing gebiedsborden Drents-Friese Wold

Op vrijdag 20 mei 2016 worden twee gebiedsborden voor het Drents-Friese Wold geplaatst langs de N381. Het plaatsen van deze borden in de provincie Fryslân en in de provincie Drenthe maakt deel uit van een groter bebordingsplan.

volle-maan

Volle maan bij Buitencentrum Drents-Friese Wold

Onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer maak je op 21 mei een spannende tocht door de bossen en over het stil en verlaten duinlandschap het Aekingerzand.

vleermuizen-bert-koning_150

Natuurcollege nachtvogels en vleermuizen

Drents-Friese Wold leven twee bijzondere nachtvogelsoorten: de houtsnip en nachtzwaluw.  Meestal krijg je ze niet te zien, beide soorten zijn bijzonder goed gecamoufleerd. Ga mee met boswachter Aaldrik Pot en leer meer over een aantal bijzondere dieren van de schemering en nacht.

kudde

25 jaar NP Dwingelderveld: Natuurtheater KUDDE

Wandelend bij zonsondergang met een schaapskudde over het Dwingelderveld.
Filmprojecties op de natuur. Een verhaal dat onderweg gefluisterd wordt in je oor… over een moedige man die besluit de kudde te verlaten... Bestel nu kaarten voor deze unieke Natuurtheatervoorstelling 2 t/m 11 september, schaapskooi te Lhee.

Lees meer>>>

shakespear

400e sterfjaar van Shakespeare: Richard III in Shakespeare theater

Nog meer Theater in de Natuur:
Al 70 jaar lang is het Shakespeare theater in Diever een begrip. Dit jaar is ook het 400e sterfjaar van Shakespeare. Reden voor wat extra aandacht.
Shakespeare-hoofdstad Diever krijgt naast het bestaande Shakespearetheater een nieuw globetheater.

De voorstellingen in het openlucht Shakespearetheater in het bos blijven (gewoon) plaats vinden in de maanden juni, juli, augustus en september. kijk voor de kaartverkoop en exacte speeldata op de website van het theater.

null